Ønskeseddel

UNDER OPDATERING - 19. november, 2012!!
Ønskesedlen er aktuelt (6. december) under udarbejdelse - så der kan være lidt mangelfuld information nogle steder! Se også dato for sidste opdatering nederst på siden.
NB: Siden driller lidt i Internet Explorer, men det er muligt at for­større billederne og derefter kan der bladres i billed­grupperne ved at klikke i højre eller venstre halvdel af billedet - hvis man klikker udenfor billedet, lukkes det igen - forstørrelsen tilpasses automatisk dit browservindue.

Webshops

Der er rigtigt mange gode webshops, hvor man både får mere for pengene, et større udvalg af varer og samtidig kan man foretage juleshoppingen med en kop kaffe i sofaen - win-win:
Amazon: Amazon har en engelsk afdeling og der betales ikke told internt i EU, men de annoncerede priser justeres for forskellen mellem dansk og engelsk moms når man går til kassen. Mange af de varer der kan købes på Amazon.co.uk kvalificerer til gratis fragt, hvis man bestiller for mere end 25£ (gælder ikke alle varer) - og der er meget som er billigere end i Danmark. Der findes også en tysk Amazon med ditto gode priser og betingelser.
Ebay er som udgangspunkt et auktionssite med brugte varer, men der er også afsindigt mange nye varer, som sælges af deciderede forretninger. Der findes også en tysk ebay med mange gode tilbud.
SmartGuy er en af nettets største tøjbutikker der har et kæmpe udvalg af tøj fra top til tå og tilbyder gratis fragt frem til jul og fuld returret frem til 5. januar. Nogle relaterede sites er SmartGirl og SmartKids, som måske også er et besøg værd.
BikeBuster er en webshop med gode priser på alt muligt cykelrelateret - de har gode priser på mange varer og julegaver sendes gratis og kan byttes til 1. februar.
Loebeshop er en webshop med gode priser på alt muligt løberelateret - de har rigtigt gode priser på mange varer og der er 30 dages fuld returret for varer købt i perioden 7. - 24. december.
Bike Components er en tysk hjemmeside med et cykelrelateret sortiment til rigtigt gode priser.
Cd'er og DVD'er kan i vid udstrækning anskaffes på CdWow og BangCd, hvor man dog skal være opmærksom på at ens køb ofte (altid?) sendes fra Singapore og dermed er det bedst/billigst, hvis det holder sig under bagatelgrænsen på omkring de 80kr. Bemærk at det ofte er billigst at betale i blandt andet britiske pund.
EdbPriser er ikke en egentlig shop, men derimod en kæmpe database, hvor der organiseres en masse it-relaterede produkter og de tilhørende priser hos de tilmeldte butikker. Det giver en mulighed for hurtigt at finde, hvad der nok er det billigste sted i Danmark for lige præcis den vare man søger.
BogPriser er også et prisindeks for bøger, hvor der kan søges efter titler, forfatter eller isbn, hvorefter man præsenteres for en liste med priser for den aktuelle bog hos forskellige forhandlere.
Idealo er en tysk prissammenligningsside, hvor der er listet en masse produkter indenfor den elektroniske genre - ofte kan denne type produkter være væsentlig billigere hos vores tyske naboer.

Musik

Jeg nyder god musik og man kan aldrig få for mange CD'er! Ofte kan cd'er handles meget billigt (40-85kr) hos CD-WOW og BangCD, som sender gratis og hos Amazon UK hvor der kan samles nogle flere ting (min. 25£) og opnås gratis fragt.
Coldplay - Mylo Xyloto
Joe Bonamassa & Beth Hart - Don't Explain
Snow Patrol - Fallen Empires
Adele - 21
Joe Bonamassa: The Ballad of John Henry
Dave Matthews: Some Devil
Joe Bonamassa: Sloe Gin
Dave Matthews Band: Stand Up
Joe Bonamassa: Blues Deluxe
Volbeat: Guitars, Gangsters & Cadillac Blood
Dolores O'Riordan: Are You Listening?
Live: Songs from Black Mountain
Alicia Keys: The Elements of Freedom
Udover ovenstående er følgende navne også interessante: 30 seconds to Mars, Alicia Keys, Anouk, Audioslave, Buena Vista Social Club, Chickenfoot, Chris Cornell, Cæcilie Norby, Damien Rice, Dave Matthews + Band, Depeche Mode, Dolores O'Riordan, Fratellis, Good Charlotte, Jack Johnson, Joe Bonamassa, Karen Busck, Katie Melua, Kings of Leon, Lily Allen, Magtens Korridorer, Melody Gardot, Muse, Nephew, P!nk, Pink Floyd, The Prodigy, The Raveonettes, Roger Waters, The Script, Snow Patrol, The Storm, Suzanne Vega, Tim Christensen og Volbeat - Spørg evt. Tine hvilke cd'er jeg har i forvejen.
 

Bøger

Det er nok begrænset, hvor meget jeg får læst af hygge-litteratur i nærmeste fremtid, men man kan jo have noget godt tilgode. På websitet bogpriser.dk kan man nemt og hurtigt sammenligne priser fra flere forhandlere. Hvis forfatteren skriver på engelsk, foretrækker jeg at læse på originalsproget fremfor en dansk oversættelse - heldigvis er det som regel også en billigere løsning :-)
Paul Cunningham - Incognito Royale
Ole Botorp: Kokkebogen
Inge Skovdal og Gitte Heidi Rasmussen: Vintermad der varmer
Henrik Marstal - Jeg lytter, altså er jeg - Tanker om musik og liv
Lone Frank: Den Femte Revolution
Lone Frank: Klonede tigre
Steffen Kjær: Matterhorn - verdens farligste bjerg
Paul Nicklen: Polar Obsession
Jan Guilleou: Serien om tempelridderne
Bjørn Lomborg: Cool It: The Skeptical Environmentalist's Guide to Global Warming
National Geographic (årsabonnement på den engelske udgave - med studierabat - knap 300kr) www.studie-abonnement.dk
Åsne Seierstad: Boghandleren i Kabul
Lokumsbogen: 2010 eller 2011
 

Sport

Garminudstyr til pulsur:
Garmin fodsensor (SDM4) til at måle hastighed og kadence på løbebånd - koster ca. 340kr inkl. fragt ved Amazon (UK)
Garmin pulsbælte softstrap premium - 2. "version" af softstrap-udgaven, hvor bæltet ikke "samles" på brystet - koster ca. 325kr inkl. fragt ved Amazon (UK)
Garmin Forerunner 910XT pulsur - koster godt 3.400kr (wishful thinking)
Sportstøj:
Vintertights til løb - 2XU PWX Thermal Compression Tights i str. MT (medium tall) - koster 90£ inkl. fragt hos Wiggle - ofte er der mulighed for ekstrarabat ved indtastning af en rabatkode og man får ligeledes 5£ rabat, hvis man tilmelder sig deres nyhedsbrev.
Sleeves til læggen / Calf guards - "kompressionshylster" til lægmusklen - evt. CEP eller 2XU - min læg måler ca. 38-39cm i omkreds - koster ca. 200-400kr
Svømmehandsker til havsvømning - eks. Blueseventy swim gloves i størrelse large hos Wiggle til 20£
Kompressionstrømper til løb - bruger str. 42 i sko og har 38-39cm i omkreds på lægmusklen - Sigvaris eller et andet mærke, hvor der både tages hensyn til størrelse af fod og underben - koster ca. 250-400kr
OTK cykeltrøje i str. medium - klubtrøje fra Triathlonklubben - bestilles hos LøbeXperten her i Odense - aftal evt. afhentning med Tine
Falke løbestrømper - RU3 i str. 42-43 i sort/grå eller cyan/grå (Kan købes på Amazon.uk) - bemærk at både RU3 og RU4 findes i forskellige udgaver og jeg vil gerne have den "rene" udgave - dvs. ikke Protection, Control, Attack og hvad de ellers hedder
Falke løbestrømper - RU4 i str. 42-43 i hvid/grå (både med kort og langt skaft) (Kan købes på Amazon.uk
Løbesokker til fodstørrelse 42 fra Falke - de har forskellige modeller - udgave til koldt vejr som går lidt op på benet
Diverse:
Tilmeldinger til motionsløb og cykelløb - meld mig til og jeg løber det eller cykler det :-) (inden for rimelighedens grænser) - eksempler kunne være Copenhagen Marathon, Storebælt Halvmarathon, HCA Marathon, Challenge Århus (½ ironman) - d. 12. august er allerede booket til Challenge Copenhagen (hel ironman).
 

Tøj

T-shirts str m/l, strømper str. 40-43 (gerne farvestrålende), tights str. medium (Bjørn Borg, Frank Dandy, Sloggi), undertrøjer i str. medium
 

Elektronik

Logitech Trådløs højttaler Z515 (Link til Logitech Z515 hos hifipriser.dk) - mobil højttaler til eksempelvis en (ski-) ferie.

Ekstravagant

Kategorien for den rige (desværre også ukendte) onkel i USA eller lottovindere:
Specialized Shiv S-Works Di2 med Shimano Dura-Ace Di2 elektronisk geargruppe og Zipp 404 Firecrest hjulsæt. Den ultimative enkeltstartscykel til triathlon i august, 2012 - så lover jeg også at køre hurtigt :-)
Tophastighed: 100 km/t, Acceleration: 0-100 km/h på: Afhænger af benene
Ca-pris på det danske marked: 100.000kr
 

Under oprydning

Nedenfor er gamle ønsker jeg ikke har fået ryddet op i endnu - måske de gælder endnu, men spørg evt. Tine eller mig først...
Sportstøj:
Flaskeholdere i kulfiber til racercykel - rød, hvid eller sort - 2 stk. - ved ikke præcist hvilke det skal være...
Cykelsko
Cykelhjelm
Cykelhandsker
Våddragt med positiv opdrift til havsvømning - enten Blueseventy Axis i str. medium/tall (MT) eller 2XU
Løbejakke - tætsiddende overtræksjakke i tyndt vind- og vandtæt materiale
Pulbuoy
Cykeltrøje?
Cykelværktøj?
lange cykelbukser
Løbesko: Asics Gel Kayano 16 (white/black/fire red, str. 43.5 (uk:8.5,us:9.5), 80£ inkl fragt hos Amazon.co.uk)
Nyt tøj kan man jo altid godt bruge - hvis man vil ramme noget jeg også kan passe er det måske en idé med nogle størrelser. Jeg bruger str. 42 i sko, er 188cm høj og vejer som regel 78-81kg. Livvidden er ca. 33" og skridtlængden omkring 35"-36" - nogle bukser med skridtlængde 34" virker, men de fleste gør ikke. Skjorter og bluser er oftest large (41/42) - men hvis ellers tøjet er lavet til slanke mennesker med lange arme kan det godt hænde at en medium (39/40) virker fint! Det var hvad jeg lige kunne finde af relevante størrelser i forb. med tøj...

Esprit

Esprit laver rigtigt mange fede ting til afslappet hverdagsbrug og til en fornuftig pris, men desværre har de droppet herretøj i butikken i Odense. Det er muligt at købe direkte på nettet og forslagene nedenfor kan findes ved at søge efter produktnummeret på Esprit's hjemmeside.
Esprit slim-fit cardigan i bomuldsakryl (I35314) - str. large, bohemian green eller sort - 429 kr
Esprit Slim-fit cardigan i bomuld/akryl (K37391) - str. large, koksgrå - 499 kr (lækker, billede 1)
 

SmartGuy

Smartguy.dk har mange fede ting i sortimentet og ofte til gode priser. Her er eksempelvis nogle fede cardigans:
Konkurs cardigan i navy/large til 649,75 kr (lækker)
Samsøe cardigan i rød/large til 349,75 kr (godt køb til prisen)
King Nothing cardigan i petroleum/large til 249,75 kr
 
T-shirts - Jeg ønsker mig både ensfarvede sorte eller hvide basis t-shirts (Eks. Samsøe, Boss eller Esprit) - gerne lidt tætsiddende i en ok kvalitet og 100% bomuld. Samtidig ønsker jeg mig også mere "spraglede" t-shirts i forskellige farver, med tryk osv.
Sokker/strømper - både almindelige sorte og mere farvestrålende udgaver - ofte sælges én størrelse som angiveligt passer til eks. str. 40-47, men dem er jeg sjældent gode venner med. Nogle steder kan man få strømper der er lavet til et mere begrænset antal størrelser - eksempelvis str. 40-43 - de passer ofte en hel del bedre - H&M er én af de butikker der har fornuftige herresokker.
Hue... tjahh - jeg er lidt korthåret for tiden og det betyder at der unægtelig er blevet en del koldere for de små grå på cykelturene, så en eller anden form for hue ville nok være en god idé. Det er dog også omkring 30 år siden jeg sidst gik med "sådan noget", så jeg er desværre lidt blank i forhold til hvad det skal være for noget...
Trøjer, striktrøjer, cardigans, sweatshirts etc... - dybest set en langærmet beklædningsgenstand til overkroppen... - surprise me :-)
Tights - eks. Bjørn Borg i str. large eller Sloggi i medium. Disse Bjørn Borg tights hos Intimo.dk er ret fede.
hjemmesko/-sutter - mine nuværende lædersandaler blev allerede slidt ud for 2 år siden, men jeg har dem stadig på... - helst et alternativ der ikke er alt for morfar-agtigt.
Mountain Hardwear Power Stretch gloves i sort og str. large - det er meget tynde vanter som er helt fabelagtige her om vinteren - ved ikke, hvor man kan få dem i Danmark, men de kan ses på den engelske Amazon, hvor de dog også bliver lidt dyre.

Elektronik

Kabinet til NAS/HTPC - Chenbro ES34169 eller ES34069
Router - Linksys E4200 - ca. 1.000kr (Link til Linksys E4200 hos edbpriser.dk)
Monitor - Dell U2410 - 24" skærm med IPS-panel og 1920x1080 - knap 2.000kr (U2311H hos dell.dk, U2311H hos dustinhome.dk)
Digitalt spejlreflekskamera - Canon EOS 550D/600D + ordentlig zoom linse med billedstabilisering 18-135mm

Køkken

iitala Origo-kopper (dem med striberne) - dem der er på billedet er dem jeg har i forvejen og jeg vil helst have nogle forskellige (ikke den med "tern")
Kaffebønner til espressomaskinen - spændende bønner kan man ikke få nok af - fra de billige bønner i supermarkedet til de mere specielle som indsamles af jomfruer i måneskin efter de har været gennem gedernes fordøjelsessystem - jeg drikker det hele :-)
Kaffesirup m. smag (man kan bl.a. få mærket "1883" - glas m. forskellige smage "irish cream", "cinnamon", "vanilla" osv.)
Bodum forrådsglas i god stand - de gode gamle i forskellige størrelser med bøgelåg
Mandolinjern
Håndholdt rivejern - Det kunne eksempelvis være det viste sæt fra Jamie Oliver, som kan købes i Imerco til 199,75 kr, men OXO er også en god mulighed.
træplanker til at lave plankebøf
træpresser/-støder til mojito/caipirinha
ismaskine

Diverse

Underlag til kontorstol - ca. 100x150cm i gennemsigtigt plast - verdens nemmeste gave at gætte :-)
Neocube - små magnetiske kugler (legetøj)
Spil: Risk, Rubiks Revolution
oplevelser: biotur, kite, brunch, bowl, faldskærm, zoo
Issey Miyake duft
Flagermusstol i kernelæder - lys cognac - topfed designerstol som (bl.a.?) kan købes på NetTorvet for 2.995kr... - måske den mere hører til i den ekstravagante kategaori, men man kan vel drømme og det er dælme en lækker stol!

Fælles

Philips LivingColors LED-lampe i transparent klar eller transparent sort (69143/60/PH eller 69143/65/PH - 2. generation) - kan fås til 800-900kr i Tyskland - noget dyrere herhjemme.
Esprit sengesæt fra Magasin - 2 stk. i str. 140x220cm - kan ses på side 183 i Magasin-kataloget - det er nr. 2 - det hvide med kulørte blomster - 399kr pr. sæt.
Verner Panton Flowerpot pendel i rød
Verner Panton Flowerpot standerlampe i lilla